top of page

Φοιτητές ΔΠΜΣ Μοριακής Βιοϊατρικής - Έτος εισαγωγής 2021

Petros_ANTONOGLOU_edited_edited_edited.jpg

Ο Πέτρος Αντώνογλου γεννήθηκε στη Ρόδο το 1998. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) το 2021. Ως προπτυχιακός φοιτητής εκπόνησε τη διπλωματική του εργασία «Ο ρόλος της πρωτεΐνης HURP στην αντίσταση του ανθρώπινου καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας στο Taxol» στο Εργαστήριο Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας, Κυτταρικού Κύκλου και Πρωτεομικής, Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής υπό την επίβλεψη της Δρ. Μαρίας Κόφφα. Ολοκλήρωσε επίσης δίμηνη πρακτική άσκηση στο ίδιο εργαστήριο. Ο Πέτρος έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, ο Πέτρος παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Aix-Marseille Université, Γαλλία). O Πέτρος αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούνιο του 2023.
● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Γιώργος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Χημικής Βιολογίας (Εργαστήριο Δρ. Χριστίνα Γλύτσου), Ernest Mario School of Pharmacy, Rutgers University, Piscataway, Νιου Τζέρσεϊ, ΗΠΑ

APLAKIDOU_edited.jpg

Η Ελένη (Λένα) Απλακίδου γεννήθηκε στη Βέροια το 1998. Αποφοίτησε από το τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) το 2021. Ως προπτυχιακή φοιτήτρια πραγματοποίησε την έρευνά της υπό την επίβλεψη της καθ. Μαριρένας Γρηγορίου στο εργαστήριο Μοριακής Αναπτυξιακής Βιολογίας και Νευροβιολογίας και μελέτησε την ανάπτυξη του εμβρυϊκού εγκεφάλου ποντικού. Η πτυχιακή της διατριβή με τίτλο «Ο ρόλος του Gabaergic system in footshock habituation in Drosophila melanogaster» πραγματοποιήθηκε στον τομέα της Συμπεριφορικής Νευροβιολογίας υπό την επίβλεψη του Δρ. Ευθύμιου Σκουλάκη στο ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε ως βοηθός ερευνητής στο εργαστήριο Δρ. Σκουλάκη σχετικά με τους γενετικούς μηχανισμούς που διέπουν την εξοικείωση και τη συνειρμική μάθηση. Η Ελένη έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η Ελένη αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούλιο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαριλένα Νικολοπούλου, DEMO Pharmaceuticals Α.Ε.

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Γεώργιος Παυλόπουλος, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Ευθύμιος Σκουλάκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Διδακτορικός Φοιτητής — Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" (Εργαστήριο Δρ. Γεώργιος Παυλόπουλος), Αθήνα, Ελλάδα 

Katerina_AVDI.jpg

Η Αικατερίνη (Κατερίνα) Αυδή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2021. Εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «In vitro μελέτη της επίδρασης των υποδοχέων κανναβινοειδών στη βραχυπρόθεσμη συναπτική πλαστικότητα στον ιππόκαμπο» στο τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την επίβλεψη του Δρ. Κώστα Παπαθεοδωρόπουλου. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της, ειδικεύτηκε στον τομέα της ηλεκτροφυσιολογίας και εργάστηκε με ζωικά μοντέλα. Η Κατερίνα αυτή την περίοδο παρακολουθεί το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Κατερίνα παρακολούθησε ένα θερινό σχολείο που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Aix-Marseille Université, Γαλλία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Θέμης Αλισσάφη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Διδακτορικός Φοιτητής — Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Μονάδα Ρευματολογίας (Καθ. Πέτρος Σφηκάκης), Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα

Polina_DIMITROVA.jpg

Η Polina Dimitrova γεννήθηκε στη Βουλγαρία το 1997. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Στο τέλος του τρίτου έτους των προπτυχιακών της σπουδών έκανε πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Γενετικής του Καρκίνου ΔΠΘ. Στο ίδιο εργαστήριο εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «Μελέτη της διαφορικής έκφρασης των κινασών AKT1 και AKT2 στο επιθήλιο και το στρώμα του μαστικού αδένα ποντικού και τις επιδράσεις της στην πολλαπλασιαστική δραστηριότητα των επιθηλιακών κυττάρων» υπό την επίβλεψη της Καθ. Ιωάννας Μαρουλάκου. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών υπήρξε επίσης ή ένα έτος μέλος του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ. H Πωλίνα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". H Πωλίνα αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Γεώργιος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Γεώργιος Κόλλιας, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Διδακτορικός Φοιτητής  Research Institute of Molecular Pathology (Dr. Joris van der Veeken Lab), Vienna BioCenter, Βιέννη, Αυστρία

Vasiliki-Maria_FARANTZOU.jpg

Η Βασιλική-Μαρία (Βασιλίνα) Φαράντζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Αποφοίτησε από το Tμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (BET) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ελλάδα, μετά από 5ετή φοίτηση και απέκτησε το Integrated Master's degree της τον Ιούλιο του 2021. Η διατριβή της Διεξήχθη στο Κέντρο Βασικών Ερευνών του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (IIBEAA) και το έργο της επικεντρώθηκε στον «ρόλο του μακρού μη κωδικοποιητικού RNA LockD στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος». Η Βασιλίνα πραγματοποίησε την έρευνα της υπό την επίβλεψη του Δρ. Παναγιώτη Πολίτη στο εργαστήριό του στο ΙΙΒΕΑΑ και του Καθ. Θεολόγου Μιχαηλίδη στο τμήμα ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Βασιλική-Μαρία έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2023. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Βασιλίνα παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Aix-Marseille Université, Γαλλία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασιλική Κολιαράκη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μιχάλης Βερυκοκάκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

Dimitra_FOUSFOUKA.jpg

Η Δήμητρα Φουσφούκα γεννήθηκε στη Χίο το 1995. Αποφοίτησε από το τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), στο Ινστιτούτο Χημικής Βιολογίας, όπου εκπαιδεύτηκε στην επιγενετική υπό την επίβλεψη του Δρ Παναγιώτη Γεωργιάδη. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη μοριακή βιολογία και την έρευνα βλαστοκυττάρων στο εργαστήριο του Δρ. Κωστή Παπαναγιώτου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (IIBEAA), πραγματοποιώντας την έρευνα της διατριβής της σχετικά με τη δραστηριότητα του καρδιακού ενισχυτή AR1 του Nkx2.5. γονίδιο σε εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα ποντικού. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε μια δίμηνη πρακτική άσκηση Erasmus+ στο Roslin Institute and the Royal School of Veterinary Studies του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την επίβλεψη της Δρ. Άννας Ε. Καραγιάννη και του Καθ. Scott Pirie. Διερεύνησε την επίδραση της εκπαίδευσης στην ανοσολογική απόκριση του αναπνευστικού συστήματος των ιπποειδών στο επίπεδο των μακροφάγων που προέρχονται από τους αεραγωγούς. Η Δήμητρα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Τσουμακίδου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντώνης Σταματάκης, Νοσηλευτική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Αντώνης Σταματάκης, Νοσηλευτική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Elena_GIALINAKI.jpg

Η Έλενα Γιαλινάκη γεννήθηκε στα Χανιά (Κρήτη) το 1997. Απέκτησε το πτυχίο της στη Βιοχημεία και τη βιοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2020. Εκπόνησε τη διατριβή της με τίτλο «Η επίδραση της μετάλλαξης στο γονίδιο DNAH5 στην ανδρική υπογονιμότητα» εργαστήριο γενετικής, συγκριτικής και εξελικτικής βιολογίας υπό την επίβλεψη του Δρ. Ζήση Μαμούρη. Πραγματοποίησε επίσης πρακτική άσκηση μέσω του Προγράμματος Erasmus+ στο ινστιτούτο μεταφραστικής γονιδιωματικής στο Helmholtz Center στο Μόναχο της Γερμανίας. Η Έλενα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Χρήστος Κόνσουλας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Ξυλούρη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Λεωνίδας Στεφανής, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Προσκεκλημένη Ερευνήτρια  Μονάδα Brain Repair and Imaging in Neural Systems (BRAINS), Τμήμα Πειραματικής Ιατρικής Επιστήμης, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο της Λούνδης, Σουηδία

Eirini_GIANNOUSI.jpg

Η Ειρήνη Γιαννούση γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1998. Απέκτησε το Integrated Master's degree της στη Βιοτεχνολογία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) το 2021 με άριστα. Πραγματοποίησε 4μηνη πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της η Ειρήνη ανέλαβε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη μηχανική ιστών και το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC) για τα οποία πραγματοποίησε ένα ευρύ φάσμα κυτταρικών και μοριακών μεθόδων. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της ίδιας ομάδας, εκπόνησε τη Διπλωματική της Διατριβή «Χαρακτηρισμός Ανοσοποιητικού Τοπίου στο Ηπατοκυτταρικό Καρκίνωμα με Μαζική Κυτταρομετρία» υπό την επίβλεψη του Δρ. Αντωνίου Χατζηγεωργίου. Είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εμπειρία στην απομόνωση μονοκυττάρων από ανθρώπινους ιστούς και αίμα και στην ανάλυση CyTOF. Η Ειρήνη έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2023. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Ειρήνη παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Universidad Autónoma de Madrid, Ισπανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτα Καφασλά, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παναγιώτα Καφασλά, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Δρ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου), Αθήνα, Ελλάδα 

Vasiliki_GLYNOU.jpg

Η Βασιλική Γλυνού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Απέκτησε το Πτυχίο της στη Βιολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο «Αιτιώδης συσχέτιση του HPV με καρκίνο του φάρυγγα του στόματος: Ανάλυση αλληλουχίας της θέσης σύνδεσης E7-Rb» υπό την επίβλεψη των Καθηγητών Αμάντα Ψυρρή και Ανδρέα Σκορίλα, στο εργαστήριο της Καθ. Ψυρρή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». (ΕΚΠΑ). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην καταστροφή των γονιδίων HPV16 E6 και E7 και τη συσχέτισή του με τα μόρια p53, pRb και PD-L1. Στο ίδιο εργαστήριο είχε κάνει και η Βασιλική εξάμηνη πρακτική άσκηση, η οποία αφορούσε ανοσοογκολογική έρευνα και κλινικές μελέτες σε φάρμακα ανοσοθεραπείας. Επίσης, πραγματοποίησε δίμηνη πρακτική άσκηση στο Βιοπαθολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αιγινήτειο» (ΕΚΠΑ), υπό την επίβλεψη του Καθ. Στυλιανού Χατζηπαναγιώτου και απέκτησε εκεί αρκετές εργαστηριακές τεχνικές στους τομείς της μικροβιολογίας, βιοχημείας, αιματολογίας, μοριακής βιολογίας. και ανοσολογία. Η Βασιλική έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ευάγγελος Ανδρεάκος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Χριστόφορος Νικολάου, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παναγιώτης Βεργίνης, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

● Υπεύθυνος Πληροφοριών Προϊόντων — Pharmathen SA, Αθήνα, Ελλάδα

Katerina_KALANDRANI.jpg

Η Αικατερίνη (Κατερίνα) Καλανδράνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Απέκτησε το πτυχίο της στη Βιολογία το 2020 από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατά το τελευταίο έτος των σπουδών της εκπόνησε τη διατριβή της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Τομέα Ηλεκτροφυσιολογίας, υπό την επίβλεψη των Καθ. Κώστα Παπαθεοδωρόπουλου και Παύλου Ρήγα. Εκεί, πραγματοποίησε την έρευνά της για το Σύνδρομο Εύθραυστου Χ και τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Μετά την αποφοίτησή της εντάχθηκε στο εργαστήριο του Δρ. Ευθύμιου Σκουλάκη στο ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" και πραγματοποίησε εξάμηνη ερευνητική πρακτική, με επίκεντρο την πρωτεΐνη tau. Σήμερα, η Κατερίνα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Διεθνούς Πρόγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Κατερίνα παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο University of Bucharest, Ρουμανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παντελής Χατζής, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

Maria_KYRIAKIDI.jpg

Η Μαρία Κυριακίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) το 2021. Η διατριβή της είχε τίτλο «Διερεύνηση του ενζυματικού δυναμικού των λιγνινολυτικών μυκήτων για την αποδόμηση της λιγνοκυτταρινικής βιομάζας ” και διεξήχθη στο Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας, υπό την επίβλεψη του Δρ. Ευάγγελου Τόπακα. Καθώς φιλοδοξούσε να διευρύνει τους ορίζοντές της και να ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στον τομέα της βιοϊατρικής επιστήμης και της βιομηχανικής, η Μαρία έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Μαρία παρακολούθησε ένα θερινό σχολείο που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Aix-Marseille Université, Γαλλία). H Μαρία αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούνιο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ζωή Κουρνιά, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Πέτρος Σφηκάκης / Δρ. Κέλλυ Βέτσικα, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Πέτρος Σφηκάκης / Δρ. Κέλυ Βέτσικα, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
● Διδακτορικός Φοιτητής — Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική & Μονάδα Ρευματολογίας (Δρ. Γεώργιος Φραγκούλης - Καθ. Πέτρος Σφηκάκης),
Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα 

Eliana_MARKIDI.jpg

Η Ελιάνα Μαρκίδη έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2020. Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία στο εργαστήριο νευροεκφυλιστικών νοσημάτων του Καθ. Λεωνίδα Στεφανή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) υπό την επίβλεψη των Δρ. Hardy Rideout και Δρ. Παναγιώτα Παπαζαφείρη. Εκεί μελέτησε τη δραστηριότητα της LRRK2 Kinase που σχετίζεται με τη νόσο του Πάρκινσον. Μετά την αποφοίτησή της, πήγε στη Βαρκελώνη (Ισπανία) για τετράμηνη πρακτική άσκηση Erasmus+ στο Vall d’Hebron Research Institute, στο εργαστήριο του καθηγητή Miquel Vila, για να μελετήσει τους μοριακούς μηχανισμούς νευροεκφυλισμού στη νόσο του Πάρκινσον. Η Ελιάνα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ", και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Ευθύμιος Σκουλάκης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Παναγιώτης Πολίτης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιστημονικός Συνεργάτης — Intelligencia.ai, Αθήνα, Ελλάδα

Oanagiota_MILIOTI.jpg

Η Παναγιώτα Μηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Απέκτησε το πτυχίο της στη Βιοχημεία και τη Βιοτεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η διατριβή της εκπονήθηκε στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) υπό την επίβλεψη του Δρ. Παναγιώτη Πολίτη και επικεντρώθηκε στο ρόλο του πυρηνικού υποδοχέα NR5A2 στο μεταβολισμό του γλοιοβλαστώματος. Με γνώμονα τον ενθουσιασμό της για την Έρευνα για τον Καρκίνο, έλαβε μεταπτυχιακή υποτροφία Erasmus για να εργαστεί στο εργαστήριο του Δρ. Γιώργου Πουλογιάννη στο Institute of Cancer Research (ICR), Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο και να διερευνήσει τα μοριακά και μεταβολικά δακτυλικά αποτυπώματα της αναστολής της οδού PI3K/AKT. Η Παναγιώτα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" και αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κωνσταντίνος Παληκαράς, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Κλειώ Μαυραγάνη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιστημονικός Συνεργάτης — Intelligencia.ai, Αθήνα, Ελλάδα 

Maria_MINADAKI.jpg

Η Μαρία Μηναδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εκπόνησε τη διπλωματική της εργασία με τίτλο «Φαρμακογονιδιωματική προσέγγιση των SSRIs με σκοπό την ενίσχυση της κλινικής πρακτικής» στο Τμήμα Φαρμακολογίας του ΑΠΘ υπό την επίβλεψη του Καθ. Ιωάννη Βιζυριανάκη. Μετά το τέλος των σπουδών της, η Μαρία ολοκλήρωσε 9μηνη ερευνητική τοποθέτηση στο Εργαστήριο Κλινικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ), όπου συνεργάστηκε με την Δρ. Μαρία Βενιχάκη και μελέτησε τον μηχανισμό δράσης των νευροστεροειδών στη φλεγμονή. επαγόμενη αναλγησία, σε γενετική αφαίρεση της πρωτεΐνης θερμικού σοκ 70 (HSP70). Η Μαρία έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" και αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2023. Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Μαρία παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο University of Bucharest, Ρουμανία).

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Ρουμπελάκη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Απόστολος Κλινάκης, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Δέσποινα Σανούδου, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Dimitra_DOUSKOU.jpg

Η Ελευθερία-Δήμητρα Ντούσκου γεννήθηκε στο Όστιν του Τέξας, ΗΠΑ το 1997. Απέκτησε το πτυχίο της στη Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 2021. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, έκανε πρακτική άσκηση διάρκειας 2 μηνών στα εργαστήρια της Καθ. Ελένης Ντούνη. και του Δρ. Γιώργου Παναγιώτου το 2019 στο ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Η διατριβή της με τίτλο «Μοριακή και απεικονιστική μελέτη αντιοστεοπορωτικών θεραπειών σε διαγονιδιακά οστεοπορωτικά μοντέλα Tg-RANKL», η οποία διερεύνησε τη διακοπή του Denosumab σε οστεοπορωτικά διαγονιδιακά ποντίκια που υπερέκφραζαν ανθρώπινο RANKL, πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο της Καθ. Ελένη Ντούνη, υπό την επίβλεψη τόσο της καθ. Ελένης Ντούνη όσο και της καθ. Ουρανίας Τσιτσιλώνη. Η Δήμητρα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Δήμητρα παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο Aix-Marseille Université, Γαλλία). Η Δήμητρα αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούνιο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Δημήτρης Κοντογιάννης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"
● Ιατρικός συγγραφέας, InSciSol - Integrated Scientific Solutions, Αθήνα, Ελλάδα

Panagiota_PANTIORA_edited.jpg

Η Παναγιώτα Παντιώρα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Απέκτησε το πτυχίο της από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Η διατριβή της με τίτλο «Αναστολή της δράσης παραγώγων κουρκουμίνης έναντι του ενζύμου glutathione S-transferase» πραγματοποιήθηκε το 2020 στο Εργαστήριο Ενζυμικής Τεχνολογίας του Τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας του ΓΠΑ υπό την επίβλεψη του Καθ. Νικόλαου Λάμπρου, σε συνεργασία με την Διευθύντρια Ερευνών Μαρία Πελεκάνου από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Η εργασία της Παναγιώτας παρουσιάστηκε στο 71ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ) τον Μάρτιο του 2021. Έχει επίσης πραγματοποιήσει επιπλέον 4μηνη πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Δομικών Μελετών Βιομορίων και Φαρμάκων του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» υπό την επίβλεψη της Δρ. Μαρίας Πελεκάνου. Μετά την αποφοίτησή της, η Παναγιώτα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «OPENSCREEN-GR», μια Ερευνητική Υποδομή Ανοικτής Πρόσβασης για στοχευμένες τεχνολογίες σάρωσης και ανακάλυψη βιοδραστικών μορίων για την προστασία της υγείας, της κτηνοτροφίας, της γεωργίας και του περιβάλλοντος, στο οποίο συμμετείχε. στη μελέτη αλληλεπιδράσεων βιοδραστικών μορίων/βιολογικών υποστρωμάτων με χρήση βιοφυσικών, βιοχημικών και κυτταρικών τεχνικών. Η Παναγιώτα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" και αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Μαρία Γαζούλη, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Νικόλαος Λάμπρου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Νικόλαος Λάμπρου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Βιοτεχνολογίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Καθ. Νικόλαος Λάμπρου), Αθήνα, Ελλάδα 

Antonis_ROUSSOS.jpg

Ο Αντώνης (Antoine) Ρούσσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Απέκτησε το Πτυχίο και το Integrated Master's degree του από τη Σχολή Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) το 2020. Εκπόνησε τη διατριβή του με τίτλο «Μοριακή Μοντελοποίηση & Βιοπληροφορική Μελέτη Διαμεμβρανικού Συστήματος Μετάδοσης Γαλακτικού Οξέος ως Κυτταρικού Στόχου Νέων Χημειοθεραπευτικών Παραγόντων» στο εργαστήριο Γενετικής του ΓΠΑ υπό την επίβλεψη του Δρ. Δημητρίου Βλαχάκη. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών, έκανε πρακτική άσκηση διάρκειας ενός μήνα στο εργαστήριο γενετικής υπό την επίβλεψη του Δρ. Νικολάου Κοσμίδη χρησιμοποιώντας τα γενετικά μοντέλα Drosophila melanogaster (μύγα των Φρούτων) και Dacus oleae (μύγα της Ελιάς, ένα σημαντικό παράσιτο στην περιοχή της Μεσογείου). Ο Αντώνης πήγε στη Σκωτία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τετράμηνη πρακτική άσκηση με το πρόγραμμα Erasmus+. Πραγματοποίησε την εργαστηριακή του πρακτική στο Roslin Institute του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου υπό την επίβλεψη της Δρ. Άννας Ελεονώρας Καραγιάννη και μελέτησε τις «Ανοσοποιητικές επιδράσεις της αγωνιστικής προπόνησης σε επίπεδο ανοσοκυττάρων που προέρχονται από τους αεραγωγούς». Τέλος, για να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του και να αποκτήσει έναν καινοτόμο τρόπο σκέψης και να πετύχει τους μελλοντικούς επαγγελματικούς του στόχους, ο Αντώνης εγγράφηκε στο Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Ο Αντώνης αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Μαρία Φουστέρη, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Κωνσταντίνος Παληκαράς, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Κωνσταντίνος Παλικαράς, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Διδακτορικός Φοιτητής — Τμήμα Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Δρ. Κωνσταντίνος Παληκαράς), Αθήνα, Ελλάδα 

Dimitra_SPYROPOULOU.jpg

Η Δήμητρα Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Έλαβε το πτυχίο της από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ), με ειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία και τη Βιοτεχνολογία. Η διπλωματική της εργασία πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Παιδικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την επίβλεψη της Δρ. Ελένης Βεργάδη και επικεντρώθηκε στην έκφραση της πρωτεΐνης DEL-1 σε ενήλικα και νεογνά μονοκύτταρα σε φλεγμονώδεις καταστάσεις. Μετά την αποφοίτησή της, εργάστηκε στο ίδιο εργαστήριο για ένα χρόνο ως βιολόγος στο έργο «NeoPhagES: Neonatal Phagocyte Enhancement in Sepsis» και παρουσίασε τη δουλειά της με δύο αφίσες στο 39ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων (Γενεύη, Ελβετία, Μάιος 2021). Η Δήμητρα έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" και αποφοίτησε από το πρόγραμμα τον Σεπτέμβριο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Θέμης Αλισσάφη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Δρ. Βασίλης Αϊδίνης, Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμιγκ"

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Δρ. Θέμης Αλισσάφη, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών
● Βοηθός διοίκησης, Protavio Ltd, Αθήνα, Ελλάδα

Valentini_TZIMMOGIANNI.jpg

Η Βαλεντίνη Τζιμογιάννη γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1999. Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών το 2021. Εκπόνησε την προπτυχιακή ερευνητική της διατριβή με τίτλο «Διερεύνηση του ρόλου του πυρήνα στην απόκριση βλάβης DNA κατά την επανάληψη στο Schizosaccharomyces pombe» στο Εργαστήριο Γενικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την εποπτεία της καθ. Ζωής Λυγερού. Επιλέχθηκε επίσης από το Τμήμα της για πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Μοριακής Ογκολογίας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών υπό την επίβλεψη του Αναπληρωτή Καθηγητή Άγγελου Κούτρα, όπου απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορες μοριακές τεχνικές όπως ανάλυση Western blot, ανοσοφθορισμό, ανοσοϊστοχημεία, ανοσοκατακρήμνιση, καλλιέργεια καρκινικών κυττάρων, επιμόλυνση DNA, απομόνωση DNA και RNA. Η Βαλεντίνη έχει παρακολουθήσει το Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή Βιοϊατρική, που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΕ "Αλέξανδρος Φλέμιγκ". Κατά τη διάρκεια του ΠΜΣ, η Βαλεντίνη παρακολούθησε ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που διοργάνωσε η Συμμαχία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων CIVIS (στο University of Bucharest, Ρουμανία). Η Βαλεντίνη αποφοίτησε από το ΠΜΣ τον Ιούλιο του 2023.

● Επιβλέπων Α' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Δημήτριος Μπούμπας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών

● Επιβλέπων Β' Εργαστηριακής Άσκησης (Rotation): Καθ. Αθανάσιος Τζιούφας, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Επιβλέπων Διπλωματικής Εργασίας: Καθ. Αριστείδης Ηλιόπουλος, Ιατρική Σχολή - Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

● Διδακτορικός Φοιτητής — Cell Cycle Lab - Εργαστήριο Γενικής Βιολογίας (Εργαστήριο Καθ. Ζωή Λυγερού), Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας, Πάτρα, Ελλάδα 

bottom of page